Posted on: 26 listopada, 2021 Posted by: redakcja serwisu Comments: 0
przepis na dania

Tradycyjne włoskie crostini, sycąca polenta z dziczyzną i rozpływające się w ustach ravioli – to tylko niektóre propozycje, które goście restauracji Tutto Bene Italian Bistro poznają podczas pierwszego wydarzenia z cyklu Tutto Bene jedzenie i wino. Każda z kolacji zabierze nas w inny region Włoch – tym razem spotkamy się w Toskanii.

Wraz z końcem listopada Tutto Bene Italian Bistro rozpoczyna cykl tematycznych kolacji, które będą kulinarnymi podróżami po tradycyjnych włoskich smakach. Pierwsze ze spotkań odbędzie się 29 listopada o godzinie 19:00 w  Bistro przy ul. Kazimierzowskiej 43 C w Warszawie.

Goście restauracji będą mieli okazję świętować andrzejki w prawdziwie toskańskim stylu

Kolacja Tutto Bene jedzenie i wino: smaki Toskanii zabierze nas w region słynący nie tylko ze światowej sławy zabytków architektonicznych, ale również z wyjątkowych potraw, deserów, jak i niepowtarzalnego street foodu. Właściciele restauracji ugoszczą uczestników andrzejkowej kolacji pięcioma flagowymi toskańskimi daniami, wśród nich m.in. crostini (włoskie przystawki w dwóch kompozycjach smakowych), ravioli castagne e patate (włoskie pierożki z kasztanami i ziemniakami), carpaccio według przepisu Giuseppe Cipriani ze słynnego florenckiego Harry’s Bar oraz polenta con cinghiale (ludowe danie serwowane z dziczyzną). Dodatkowo na Gości czekać będzie pięć regionalnych win dobranych oraz wyborny deser.

Liczba miejsc podczas kolacji andrzejkowej jest ograniczona. Aby wziąć udział w pierwszym spotkaniu z cyklu Tutto Bene jedzenie i wino, należy dokonać wcześniejszej rezerwacji pod numerem telefonu 22 115 22 56. Koszt udziału jednej osoby wynosi 250 zł.

Włoska podróż w zakątki Toskanii to doskonały sposób na spędzenie wieczoru andrzejkowego w towarzystwie bliskich. Wyborna kuchnia, świeże produkty regularnie sprowadzane prosto z gorącej Italii, a także wnętrze urządzone ze smakiem i wzbogacone licznymi pamiątkami, zadowolą nawet najbardziej wymagających miłośników Włoch. Właściciele Tutto Bene Italian Bistro, Paulina i Robert Głozak, stawiają na jakość i autentyczność, oferując gościom nie tylko wyśmienite potrawy, które dotychczas były trudno dostępne w Polsce, ale także rzeczywiste doświadczenie prawdziwej kultury Włoch.

Leave a Comment