Posted on: 21 maja, 2021 Posted by: redakcja serwisu Comments: 0
przepis na danie

Suszone pomidory w paskach w towarzystwie starannie dobranych ziół i słonecznika to NOWA propozycja OLE! Pozycja obowiązkowa w wiosenno-letnim menu każdego wielbiciela niebanalnych kulinarnych inspiracji. To niezwykłe połączenie otwiera drzwi do świata obłędnego śródziemnomorskiego aromatu i skąpanych w słońcu pól słonecznika. Fuzja DOSKONAŁA!

Suszone pomidory w paskach czyli GOTOWE natychmiast do użycia!

Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to starannie dobrane składniki, które zaskakują temperamentem, smakiem i możliwościami wykorzystania. Wyselekcjonowane, dojrzałe i soczyste pomidory, następnie dokładnie wysuszone, umieszczone
w słoiczku w zalewie z oleju, połączone ze starannie dobranymi ziołami oraz słonecznikiem – czyż to nie brzmi smakowicie?

Zaletą tego wariantu suszonych pomidorów OLE!, którą docenią wszystkie osoby ceniące swój czas, jest wygodna forma pasków ułatwiająca przygotowywanie dań. Wystarczy odkręcić słoik
i GOTOWE! To niebywały komfort, nie musimy ich dodatkowo kroić. Otwieramy i już rozpoczynamy swoją kulinarną przygodę

Symfonia smaków, w której pierwsze skrzypce grają suszone pomidory OLE! w akompaniamencie słonecznika!

Z suszonymi pomidorami w paskach w oleju ze słonecznikiem OLE! przygotujesz szereg dań, które dzięki słonecznemu dodatkowi nabiorą nowego wyrazu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj iście śródziemnomorską sałatkę, w której pierwsze skrzypce będą grały właśnie suszone pomidory OLE!. Zaproponuj smaczną pomidorową przystawkę lub dodaj je do ulubionego makaronu. Urozmaicenie dobrze znanych potraw jeszcze nigdy nie było tak proste. Daj się ponieść kulinarnemu szaleństwu.

Suszone pomidory w paskach w oleju ze słonecznikiem OLE! to obowiązkowa pozycja, której nie może zabraknąć w spiżarni prawdziwego amatora śródziemnomorskich smaków, dla którego liczy się czas.

Smacznego!

PRZEPIS: Kopytka z sosem, gorgonzola i Suszonymi pomidorami ze słonecznikiem OLE!

Składniki: Kopytka:

  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 mniejsze jajka
  • 1 płaska łyżeczka soli

Sos do kopytek:

  • 1 cebula
  • 1 mały ząbek czosnku
  • Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
  • 150 g sera gorgonzola (łagodnego)
  • 150 ml śmietanki kremówki startego
  • świeżo mielony pieprz, do smaku

Ziemniaki gotujemy w całości, bez obierania. Gdy nie będą już gorące, ale nadal będą ciepłe, bardzo dokładnie zdejmujemy skórkę i przepuszczamy przez ręczną praskę (do ziemniaków i białego sera) lub przekładamy przez maszynkę do mięsa

Do „purée“ z ziemniaków wsypujemy mąkę oraz jajka. Dodajemy płaską łyżeczkę soli. Tworzymy kulę ziemniaczaną, jeśli ciasto okaże się zbyt kleiste, dodajemy nieco więcej mąki. Formujemy „wałeczki“ grubości około 1,5 cm, który kroimy na kluseczki. Gotujemy (w gorącej i osolonej wodzie) partiami – po wypłynięciu czekamy około 90 sekund. Przekładamy do miski.

Osobno podsmażamy cebulę wraz z posiekanym czosnkiem. Dodajemy gorgonzolę oraz śmietankę. Gotujemy mieszając, aż ser się rozpuści. Dodajemy kluseczki. Całość łączymy, dodajemy Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!, chwilę podsmażamy. Doprawiamy na koniec świeżo zmielonym pieprzem i solą (wedle uznania).

Leave a Comment